OLW lanserar oväntad chipssmak – “Tydlig efterfrågan”
2025 05 22
Chipsjätten OLW smäller till med en ny smak.
Svenskarnas förkärlek för chips tycks aldrig försvinna.
Samtidigt är det många i vårt avlånga land som tycker om kebab.
Det väljer nu chipsjätten OLW och Schysst Käk att utforska genom att släppa chips med kebabsmak.
Ny chipssmak
Schysst Käk lanserade måltidslösningen Hemmakebab i den Svenska dagligvaruhandeln 2018 och har sedan dess gjort stor succé.
Det nya samarbetet mellan OLW och Schysst Käk introducerar en helt ny chipssmak.
– Sveriges fredagsmys nummer ett och Sveriges nya helgmatsfavorit är en så grym kombination, säger Amir Kheirmand, vd och grundare av Schysst Käk.
– När OLW hörde av sig sa vi ja direkt, nu med resultatet i chipsskålen så kunde jag inte vara gladare - krispigt, kebabigt och sjukt gott.
“Tydlig efterfrågan”
Chipsen beskrivs ha en “balanserad, smakrik profil utan att vara heta” och “återskapar känslan av kebab och sås utan att produkten innehåller kött”.
– Vi såg en tydlig efterfrågan på nya smaker, framför allt vitlök, och när chansen dök upp att samarbeta med Schysst Käk – vars vitlökskebabsås är en av Sveriges mest sålda såser – kände vi direkt att det här var en perfekt match, säger Therese von Sydow, brand manager på Orkla Snacks Sverige.
OLW Schysst Käk Kebab & Vitlök finns i butik från och med vecka 24 med en förlansering exklusivt på Circle K från vecka 22.
Chipsen tillverkas i OLW:s snacksfabrik i Filipstad.
Det är OLW
OLW är en av de ledande chipsaktörerna i Sverige och för nästan 60 år sedan kom man igång på riktigt.
Under våren 1968 stod den nya fabriken klar och den 13:e maj provkördes cheez doodles-linjen för första gången.
Under sommaren kom även chipstillverkningen igång.
Då kom namnet
Det var först 1975 som namnet OLW satte sig.
– Enligt avtal med Borden får namnet Old London bara användas en begränsad tid, förklarar snacksjätten.
– Efter lång betänketid valdes akronymen OLW som det nya namnet.
Läs mer: Svenska godissuccén lanseras i USA – “Världens största godismarknad”
Foto: Orkla Snacks
Text: Redaktionen