Trumps son varnar bankerna: “Kommer dö ut”
2025 04 30
Donald Trumps son Eric har en skarp varning till bankvärlden.
Eric Trump är en av många som har fattat intresse för kryptovalutor på senare år.
Nu går han ut med en skarp varning till bankvärlden – som bland annat har med just kryptovalutor att göra.
Det rapporterar CNBC.
Varnar bankvärlden
Han kritiserar vad han beskriver som det traditionella banksystemets långsamhet och ineffektivitet och kallar det ”föråldrat” – en kritik som många, särskilt kryptoentusiaster, har.
– Det som faktiskt fick mig att bli intresserad av kryptovalutor är det faktum att jag insåg att vårt banksystem är vapen mot de allra flesta människor i vårt land, säger Eric Trump till CNBC.
– Antingen de människor som inte har nollorna i sin balansräkning, eller människor som kanske har burit den röda hatten där det står ”Make America Great Again”. Och det tvingade mig in i kryptovärlden. Och jag säger dig, om bankerna inte ser vad som kommer, kommer de att vara utrotade om 10 år.
Stora omställningar
Hans kritik mot bankerna kommer i en tid då sektorn försöker navigera i den snabbt växande kryptovalutaindustrin, som decentraliserar finanserna och eliminerar behovet av traditionella mellanhänder som banker.
Vissa finansjättar, däribland JP Morgan och Goldman Sachs, har lanserat blockkedjenätverk och kryptohandelsdiskar som svar på den växande populariteten för digitala valutor.
“Riskabelt och olämpligt”
Finansinspektionen är en aktör som har en annan uppfattning om kryptovalutor.
Myndigheten menar att “det går att använda kryptotillgångar som betalningsmedel i vissa sammanhang, men den användningen är i dag begränsad”.
– Risken att förlora pengar när du köper de flesta kryptotillgångar är fortsatt hög. Kryptotillgångar bedöms därför vara riskabla och olämpliga för de flesta konsumenter.
Svårt att värdera
Finansinspektionen fortsätter.
– Till skillnad från traditionella finansiella tillgångar som aktier och obligationer, saknar bitcoin och liknande kryptotillgångar ett underliggande värde vilket gör dem svåra att värdera.
Foto: G. Skidmore
Text: Redaktionen